menu
Word Lid
Voor een verkeersveilig Lier en Koningshooikt!

Steeds meer Lierenaars en Hooiktenaars laten de auto staan om zich met de fiets te verplaatsen. De opkomst van de fietsostrades, de popularisatie van elektrische fietsen en het groeiende netwerk aan fietspaden dragen daar stellig toe bij. Ook voetgangers moeten op een veilige manier de infrastructuur kunnen gebruiken en straten en wegen oversteken in het steeds maar drukker wordende verkeer.

‘t Sas

In 2023 werd de Mechelsesteenweg, vanaf de Ring richting Duffel, onder handen genomen met als doel deze fietsvriendelijker te maken. Er is echter geen verbetering gekomen ter hoogte van het tennis-, squash en padelcenter ’t Sas en de Netedijk-doorsteekweg op de Mechelsesteenweg, ondanks dat trage mobiliteitsgebruikers van om en bij 3.000 sportieve bezoekers vragende partij zijn voor een volwaardige fiets- en voetgangersoversteekplaats.

Verlichting

De oversteekplaats ter hoogte van de kerk O.-L.-Vrouw Onbevlekt op diezelfde Mechelsesteenweg kan trouwens ook een "upgrade" gebruiken. Dit zebrapad ligt dicht bij een school, dus is het niet fout om deze zo optimaal mogelijk zichtbaar te maken, zeker gezien de grote hoeveelheid gemotoriseerd verkeer dat daar passeert. M.a.w. een verlichting zoals op andere plaatsen, zou de verkeersveiligheid hier alleen maar ten goede komen.

Constructieve voorstellen

Vlaams Belang-gemeenteraadslid Luc Van Oosterwijck: “Er kunnen nog heel wat inspanningen worden geleverd op vlak van de verkeersveiligheid in Lier en Koningshooikt. Veilig verkeer begint namelijk bij de doelmatige inrichting van de infrastructuur.” In zijn hoedanigheid van lid van de commissie 4 waaronder mobiliteit ressorteert, kaartte Van Oosterwijck deze problematiek aan via een schriftelijke vraag aan de bevoegde schepen. Zodra hierop een antwoord komt, wordt u hiervan via deze weg op de hoogte gebracht en kunnen er desgevallend nieuwe constructieve voorstellen en initiatieven worden genomen ten bate van de Lierenaars en Hooiktenaars!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF