menu
Word Lid
Vlaams Belang Lier-Koningshooikt steunt de lokale ondernemer !

Vandaag, vrijdag 17 november ’23, is het de ‘Dag van de Ondernemer’ en staan alle ondernemingen in de schijnwerper. Ze zijn erg belangrijk voor onze maatschappij en economie, voor onze streek en stad. We moeten hen en de mensen achter deze ondernemingen feliciteren voor hun inzet, hun durf en doorzettingsvermogen ook in deze nog steeds moeilijke tijden, na corona, de energiecrisis en de oorlog nu in Oekraïne.

Onze eigen ondernemingen moeten als gevolg van de globalisering bovendien opboksen tegen oneerlijke concurrentie van multinationals en buitenlandse bedrijven die minder belastingen moeten betalen, goedkoper personeel tewerkstellen en aan minder milieuregels moeten voldoen. Een recenter fenomeen is dat onze ondernemingen in eigen land voor tal van functies nog moeilijk geschikt personeel vinden. Nochtans zijn er nog honderdduizenden werklozen en zijn vooral onder niet-Europese allochtonen de werkloosheidspercentages erg hoog.

Het Vlaams Belang wil onder meer dat de belastingdruk wordt verlaagd en bureaucratische regels worden afgeschaft zodat ondernemen en werken opnieuw wordt aangemoedigd en wil tal van andere maatregelen die in het kader van ons recent sociaal-economisch congres ‘Vlaanderen Welvarend’ worden vooropgesteld.

Ook in Lier en Koningshooikt zijn de gevolgen van de gezondheids- en energiecrisis, de oorlog in Oekraïne én bepaalde overheidskeuzes nog niet verteerd door een deel van onze lokale ondernemers. De aanstelling van een centrummanager, een doorrijdbare stad, extra en vlot bereikbare centrumparkings en andere Lierse maatregelen op maat van onze lokale economie zijn dan ook aan de orde nu en voor de toekomst. We doen dan ook vandaag als Vlaams Belang Lier-Koningshooikt graag een extra oproep om onze Lierse en Hooiktse ondernemers te steunen. Steun hen in deze moeilijke tijden en koop bij hen!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF