menu
Word Lid
Vlaams Belang eist oplossing voor glasbollen in Veldstraat

De glasbollen die in de Veldstraat staan, aan de hoek met de Bollaarstraat, zorgen dagelijks voor heel wat overlast. Deze glasbollen bevinden zich aan een toegang van een woning, waarlangs de eigenaar dagelijks met de fiets naar binnen moet gaan. Door de vele glasscherven die daar iedere dag rondslingeren resulteert dit onder andere in een opeenvolging van lekke banden. Het Lierse stadsbestuur blijft echter Oost-Indisch doof naar de terechte oproep om met een oplossing te komen.


Vlaams Belang fractieleider Bart Verhoeven: “ Niemand heeft uiteraard graag glasbollen voor zijn deur, maar hier is de situatie van een orde die overduidelijk niet meer als normale hinder kan geïnterpreteerd worden. Er is, ook als je in een stad woont, een grens aan wat je als inwoner moet aanvaarden als ‘normale’ overlast.

Vooreerst is er de problematiek van het sluikstorten daar. Het is algemeen geweten dat glasbollen en kledingcontainers een aantrekkingspool zijn voor sluikstorters. En dat is aan de glasbollen en kledingcontainers in de Veldstraat niet anders. Verschil hier is dat de glasbollen niet ergens op een pleintje staan, maar aan een woning. Niet enkel de hoeveelheid, maar ook het soort van sluikstort grenst aan het onvoorstelbare. Buggy’s, tafeltjes, wasrekken, … Je kan het zo gek niet bedenken of het ligt er. Wij volgen de situatie daar nu al een jaar op en met de hoeveelheid dat daar gedropt wordt kan je waarschijnlijk de winkelruimte van Opnieuw&Co vullen.

Maar veel problematischer nog zijn de glasscherven die overal verspreid liggen; niet enkel rond de containers zelf, maar ook tot op de parkeerplaatsen verderop en zelfs tot op het terras van de bewoner daar. Die glasscherven zijn het gevolg van het legen van de glasbollen door Ivarem, die niet de moeite wil nemen om deze op te kuisen na het legen van de glasbollen”, schetst Verhoeven de situatie.

“In augustus 2022 heb ik een onderhoud gehad hierover met burgemeester Verwaest en schepen Andries, maar van de gedane beloftes door hen is vandaag nog steeds niets te merken. De belofte dat Ivarem, na het legen van de glasbollen daar telkens alles zou opkuisen aan glasscherven wordt duidelijk niet uitgevoerd. Wat het Vlaams Belang betreft, is er maar één goede oplossing en dat is het verplaatsen van de glasbollen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door deze te verhuizen naar de parkeerplaatsen in de Bollaarstraat aan de kant van de firma Greif.

Maar hoe dan ook dient er voor ons, op korte termijn, een oplossing te komen vanuit het stadsbestuur. Een voortzetting van de huidige overmatige overlast daar kunnen en zullen wij niet aanvaarden. Het voorkomen van overlast is een verantwoordelijkheid van de burgemeester en indien deze van slechte wil blijft om hier met een oplossing voor de dag te komen, zullen wij hem dan ook in gebreke stellen”, besluit Verhoeven.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF