menu
Word Lid
Op naar 2024!

Jan Mortelmans (59) is de nieuwe voorzitter van Vlaams Belang Lier-Koningshooikt. Mortelmans werd in 1988 verkozen in de Lierse gemeenteraad, was er fractievoorzitter en bleef dit onafgebroken tot 2014.

Van 1989 tot 1992 was Mortelmans redactiesecretaris van het Vlaams Blok Magazine en van 1992 tot 1999 secretaris van de Vlaams Blok-fractie in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Van 1999 tot 2010 was hij lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers voor het Vlaams Blok/Vlaams Belang. Van 2010 tot 2015 was Mortelmans opnieuw fractiesecretaris in het federale parlement. Vanaf 2015 oefende hij voltijds het beroep uit van vastgoedmakelaar-syndicus tot hij in 2019 op vraag van Europees Parlementslid Gerolf Annemans de rangen van het Vlaams Belang in het Europees Parlement als geaccrediteerd medewerker vervoegde.

De bladzijde is omgedraaid,” aldus Jan Mortelmans, “en we werken met onze afdeling aan een nieuwe bestuursploeg, met nieuwe mensen en oudgedienden. Ik heb mij kandidaat gesteld voor het voorzitterschap en het afdelingsbestuur heeft dit unaniem aanvaard. Ik vind het dan ook een grote eer om het Vlaams Belang Lier-Koningshooikt te mogen leiden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. We ronden in de loop van de volgende weken en maanden het verkiezingsprogramma én de lijstvorming af. Het Vlaams Belang zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar de nadruk leggen op een beleid dat onze mensen eindelijk op de eerste plaats zet met de nadruk op een veilig Lier en Koningshooikt, met een bruisende lokale economie en gezinnen die op een betaalbare manier kunnen wonen. Er moet ook veel aandacht gaan naar onze senioren, de aanpak van de armoede en een doorgedreven aanpak van onze straten en pleinen,” aldus de nieuwe afdelingsvoorzitter.

Deze speerpunten worden uitgedragen door onze vierkoppige gemeenteraadsfractie onder leiding van gewezen gemeente- en OCMW-raadslid Jan Van Gorp (81). Met zijn jarenlange ervaring in zowel OCMW- als gemeenteraad én zijn verleden als lokale middenstander én boegbeeld van het protest in de jaren negentig tegen de onzalige verkeerscirculatieplannen zal Van Gorp uiteraard onder meer veel aandacht besteden aan de lokale economie met een bruisende handelsas én de mobiliteit. Afdelingsvoorzitter Jan Mortelmans is ervan overtuigd dat met Jan van Gorp de fractie én de gemeenteraad er een sterkhouder heeft bijgekregen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF