menu
Word Lid
Missie2500 gaat al de mist in!

Stéphanie Van Campenhout (Missie2500, een samenraapsel van Groen, Lier&Ko en cd&v Lier-Koningshooikt) is voorstander van meertalige communicatie voor inwoners van onze stad die onze taal niet (goed genoeg) machtig zijn inzake afvalsortering en -ophaling. Van Campenhout, ambassadeur voor Missie2500, wil dus folders, stickers en aanwijzingen in het Turks, Arabisch, Roemeens en wellicht het Pasjtoe en Dari ook... Compleet van de pot gerukt!

Symbooldossier

Het is natuurlijk een symbooldossier voor Missie2500. Want nu gaat het om meertalige communicatie over afvalzaken, maar daarna willen ze misschien ook dat de aanvragen voor paspoorten, het aankondigen van openbare werken en bij uitbreiding alle stedelijke communicatie tot de briefwisseling toe meertalig gebeurt? Te zot om los te lopen en dat wellicht onder het mom dat ‘kwetsbare groepen’ anders uit de boot vallen.

Integratie? Niet meer nodig!

Wat een signaal is dit vanwege Missie2500 naar anderstaligen die zich hier hebben gevestigd? Een signaal dat het leren van onze taal niet meer hoeft, dat integreren in onze Vlaamse samenleving niet nodig is. Ook dat is te gek voor woorden.

Nieuwkomers moeten zich aan ons aanpassen

Het politieke establishment voert een beleid van omgekeerde aanpassing, daar is Van Campenhout een 'goed' voorbeeld van. In plaats van duidelijk te maken dat wie zich in Vlaanderen vestigt zich in de publieke ruimte dient aan te passen aan onze normen en gewoonten, aan onze taal, wordt onze samenleving steeds meer aangepast aan de cultuur, tradities en herkomst van de immigranten. Op deze manier geeft men het signaal dat iedereen zich hier kan komen vestigen en de bijhorende voordelen kan ontvangen zonder enige plicht tot aanpassing. Het Vlaams Belang wil daar een einde aan maken: nieuwkomers moeten zich aan onze manier van leven aanpassen, niet omgekeerd!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF