menu
Word Lid
Misbruik van Liers belastinggeld

Gisteren, zondag 3 december 2023, organiseerde ‘Vrede voor Gaza’ een (boycot)actie tegen Israël. Met een optocht, getuigenissen, beelden en een open brief gericht aan het stadsbestuur wil men Israël veroordelen als apartheidsregime en de Lierenaars en Hooiktenaars onder druk zetten om geen goederen en producten meer te kopen van bedrijven die handeldrijven met Israël.

Allahoe Akbar!

De actie was een organisatie van Dominic Van Oosterwijck (Groen - Lier&ko), een ‘aantal zeer bezorgde burgers’, de vzw Mondiale Werken én de Lierse diversiteitsraad. Tijdens de optocht zelf – van de Antwerpsestraat over de Vesten naar cc Vredeberg - werden er islamitisch extremistische leuzen gescandeerd. Daarnaast gebruiken deze zogenaamd ‘verdraagzame’ burgers in hun open brief niet meer of minder dan opruiende taal en wordt er met geen woord gesproken over de gruwelijke misdaden van terreurorganisatie Hamas die alleen al op 7 oktober jl. het leven kostte aan meer dan 1.400 baby’s, kinderen, vrouwen, mannen en bejaarden.

Op droog zaad zetten

Dat de vzw Mondiale Werken een instrument is van de extreemlinkse asiel- en migratielobby in Lier, kon u al lezen in het artikel ‘Lier steunt illegalen’. Bovendien misbruikt deze organisatie nu ook nog eens overheidsmiddelen om de Lierenaars en Hooiktenaars tegen de Joodse gemeenschap op te zetten. Hoog tijd dus dat het stadsbestuur deze vzw, die jaarlijks zomaar eventjes € 27.000 subsidies krijgt, op droog zaad zet. De gemeenteraad van 18 december as. kan hierover eenvoudig met een gewone meerderheid beslissen.

Opdoeken die diversiteitsraad!

Maar ook één van de officiële Lierse adviesraden ondersteunt deze eenzijdige, anti-Israëlische campagne. Het gaat met name om de diversiteitsraad die zogezegd een plaats moet zijn voor dialoog tussen ‘diverse Lierenaars’ maar zelf geen afwijkende meningen duldt. Lierenaars en Hooiktenaars zijn er niet welkom als ze zich vragen stellen bij het diversiteitsbeleid of het huidige asiel- en migratiebeleid. Dat een officiële adviesraad zich dan nog eens leent voor zo’n haatcampagne én een buitenlands conflict in Lier faciliteert, is méér dan een brug te ver. Daarvoor dient een adviesraad niet.

Vlaams Belang wil alle subsidies stopzetten voor organisaties die de segregatie aanwakkeren en versterken. Terwijl de officiële uitleg steeds luidde dat hiermee de emancipatie van bedoelde minderheden werd gestimuleerd, heeft dit beleid alleen maar de segregatie aangewakkerd en versterkt. De subsidiëring van dergelijke organisaties moet stopgezet worden. Ook de financiering van de opengrenzenlobby moet gestopt worden.

Laten we die onverdraagzame apartheidsraad maar gewoon opdoeken. Als het nu niet gebeurt dan doen we het wel na de gemeenteraadsverkiezingen. Op naar 2024!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF