menu
Word Lid
Lier steunt illegalen

De gemeente- en OCMW-raad van 27 november ll. keurde het convenant goed tussen de vzw Mondiale Werken en de stad/OCMW. Deze vereniging heeft tot doel ‘de mensenrechten en de economische en sociaal-culturele rechten van mensen uit risicogroepen te beschermen en hen hierin te ondersteunen’. Fractievoorzitter Ellen Lissens hekelde vooral het feit dat het niet alleen gaat om asielzoekers, vluchtelingen en daklozen maar ook zogenaamde ‘mensen zonder papieren’, m.a.w. illegalen...

Zomerscholen en rijbewijs

Een van de projecten van Mondiale Werken zijn de zomerscholen. Normaal zou een school of stad als inrichter optreden, maar hier is geen enkele link met de scholen. Hoe worden de kinderen opgevolgd? Hoe is de link met hun scholen? Wie het jaarverslag leest, stelt vast het vooral een bezigheidstherapie is met uitstappen naar politie en brandweer, met sport en spel, kajakken, boogschieten, enz. … De vraag is of dit met overheidsgeld moet gebeuren?

Een ander project uit de koker van Mondiale Werken is illegalen en asielzoekers via een intensieve begeleiding voorbereiden op een rijbewijs. Daar kunnen onze jongeren alleen maar van dromen, jongeren van ouders die zich krom moeten werken om belastingen, energie, school en voeding te kunnen betalen om dan op het einde van de maand te moeten vaststellen dat er weinig of niks meer is om leuke dingen te doen.

OCMW voor heel de wereld

Blijkbaar vinden sommigen het vanzelfsprekend dat Vlaanderen het OCMW voor heel de wereld blijft spelen terwijl hier nog zoveel van onze eigen mensen in armoede leven, mensen die veertig jaar of meer hebben gewerkt en een kleiner pensioentje krijgen dan dat geluk- en asielzoekers en vluchtelingen krijgen van hun aankomst in Vlaanderen. Een asielzoeker kost onze samenleving € 2.600 per maand, dat is zelfs hoger dan het gemiddelde pensioen. Daarbovenop komen er dus organisaties zoals Mondiale Werken die nog eens subsidies vragen en ze blijkbaar nog krijgen ook!

Manna uit de hemel

Mondiale Werken ontvangt al jaren rijkelijk subsidies en ook de volgende jaren mogen ze gerust zijn. Niet alleen Lier is een sponsor, ook andere steden en gemeenten zijn gul met financiële middelen, maar ook de provincie Antwerpen en de Koning Boudewijnstichting aarzelen niet om steun te verlenen aan een organisatie die illegalen steunt. Helaas mogen de Lierenaars en Hooiktenaars niet weten hoe die geldstromen worden gebruikt. Het jaarverslag zwijgt daarover in alle talen.

Hulp aan illegalen kan enkel vanuit terugkeerperspectief

Een ruim netwerk van door diverse overheden gefinancierde organisaties zoals Mondiale Werken verleent hulp aan mensen zonder wettig verblijf. Meestal betreft het organisaties van links-activistische inslag die voorstander zijn van een opengrenzenbeleid en bewust elk uitwijzingsbeleid stokken in de wielen steken. Op die manier worden illegale immigratie en illegaal verblijf gefinancierd met het geld van de belastingbetaler. Het spreekt voor zich dat hulp aan illegalen enkel nog maar mag gebeuren vanuit terugkeerperspectief. Omgekeerd mag dus door een organisatie zoals Mondiale Werken geen hulp meer worden verleend die de terugkeer van illegalen in de weg staat.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF