menu
Word Lid
Een hart voor onze mensen!

Onder het motto ‘een hart voor onze mensen’ vraagt het Vlaams Belang aandacht voor armoede in Vlaanderen. Het gaat om organisaties die zich elke dag inzetten voor onze mensen en echt het verschil maken. Vlaams Belang Lier-Koningshooikt overhandigde een cheque ter waarde van € 200 aan Sandy Berghs van De VoedselLier. De VoedselLier is een plek waar gezinnen uit Lier met financiële problemen terecht kunnen voor gratis voedsel, geschonken door andere Lierenaars.

Gemeenteraadslid Ellen Lissens: “Met deze symbolische actie wil het Vlaams Belang Lier-Koningshooikt dan ook aandacht vragen voor de armoedeproblematiek in Lier. De VoedselLier en andere lokale initiatieven leveren een bijdrage aan het terugdringen van de armoede dat een onderschat en vaak verborgen probleem blijft.”

Niet minder dan 9% van de Lierenaars geeft aan het moeilijk te hebben om rond te komen met het maandelijks beschikbare inkomen. 16,4% van de inwoners leeft van een fiscaal inkomen beneden de kritische grens (individuele aangiften; lager dan € 10.000) en 4,1% van de gemeenschappelijke aangiften (lager dan € 20.000). 13,4% van de kinderen wordt geboren in een kansarm gezin en 11,2% van de kinderen leeft in een gezin met een zeer lage werkintensiteit.

Nicole Hellemans, lid van het Bijzonder Comité voor de sociale dienst (BCSD): “Uiteraard zijn dit bewonderenswaardige caritatieve initiatieven maar het Vlaams Belang wil dat het stadsbestuur en OCMW nog meer inzet op een structureel sociaal beleid. Daarom roept Vlaams Belang Lier-Koningshooikt stadsbestuur en OCMW op om de voorziene middelen efficiënt(er) in te zetten en daar waar nodig een tandje bij te steken opdat de armoede in Lier op korte termijn drastisch wordt teruggedrongen.”

De VoedselLier is te bereiken via DeVoedselLier@hotmail.com of 0474/18.42.79 en is gevestigd aan de Hagenbroeksesteenweg 157 te Lier. 

Op de foto ziet u van links naar rechts Nicole Hellemans (lid van het BCSD), vrijwilliger Marc, Sandy Berghs en Ellen Lissens (Vlaams Belang-fractievoorzitter in de gemeenteraad)

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF